Logotype

 

 
Årsredovisning 2021

Bygga på för nya behov är viktigt för Max Martin Construction

Martin Sjöberg och hans kollega startade verksamheten med renoveringar i Max Martin Construction 2014. De valde redan från början att använda Fortnox - ett väldigt bra program som kunde byggas på efter hand och i takt med att nya behov uppstod. Att det går att integrera med andra system är viktigt för Martin.

Martin startade Max Martin Construction AB 2014 tillsammans med sin vän och kollega Max. Företaget hjälper privatpersoner med större renoveringsprojekt som kök, badrum, eller totalrenoveringar av lägenheter. Det blir mycket fokus på projektledning- och styrning, och de behöver moderna, integrerade system som är tillgängliga, tillförlitliga och enkla att använda. De använder exempelvis Bygglet som projektstyrningssystem. Jättebra att det är integrerat med Fortnox!

Offerta möjliggör proaktivitet

Under resans gång såg Martin och hans kollega behovet av att kunna agera mer aktivt mot kunder. Även om man över tid byggt upp ett namn som genererar förfrågningar kan inflödet av jobb bli ojämnt. De började använda Offerta för att få möjlighet att vara proaktiva och kunna lägga ut fler offerter mot nya kunder för att styra inflödet bättre. Det är ett viktigt komplement för företagets inflöde av jobb:

- Vi har ju koll på vår hitrate i Offerta och vet att om vi lämnar så här många offerter så ger det så här många jobb - det är bra. Då har vi kontroll, säger Martin.

Företagare vill skräddarsy för sina egna behov

2021 vill företagare ha möjlighet att skräddarsy den kombination av system och lösningar man behöver, tror Martin:

- Det finns så mycket funktioner idag som man behöver, inte minst för oss i byggbranschen. Det gör att vi efterfrågar system som kan erbjuda olika kringtjänster, och att kunna bygga på med moduler. Som Fortnox Lön till exempel. Det är bra att allt inte ingår, utan man ska kunna välja moduler för att anpassa de system man har och man ska kunna integrera med olika system.

Med allt fler smidiga integrationer ökar företagarens möjlighet att själv göra de anpassningarna.